SOMOS EL SINDICATO QUE TE INFORMA, DE TODO Y A TODOS.

Mi foto
EL BLOG SINDICAL QUE CREA TENDÈNCIES A TARRAGONA. EL BLOG AMB MÉS VISITES DIÀRIES. QUI ÉS AUTÈNTIC NO NECESSITA COPIAR

UTILIZA EL TRADUCTOR PARA LEER EL BLOG EN OTRO IDIOMA

lunes, 3 de octubre de 2016

REUNIÓ TRIMESTRAL DEL COMITÈ DE SEGURETAT I SALUT DE TARRAGONA

El passat dia 29 de setembre es va portar a terme la reunió trimestral del Comitè de Seguretat i Salut de Tarragona. 
Abans de l'inici de la reunió, CGT vam detectar una serie

d'anomalies que es van poder resoldre fent-ho constar a l'Acta. A l'Ordre del Dia es va ometre que CGT havíem presentat un escrit dirigit al President del Comité (escrit publicat en aquest blog el dia 15 de juliol), i la data del registre també tenia un error, el del mes era 00 en lloc de 07.
Un cop aclarit això, entrem en matèria i direm que el gruix de la reunió va ser el tema de la polèmica obra de Reus OP. CGT com a sindicat promotor de la denuncia, vam exposar els fets acorreguts aquest estiu i vam fer arribar les queixes que les companyes i companys de Reus OP en van transmetre.
El fet és que l'empresa constructora VARESER 96,SL encarregada de les obres de rehabilitació no ha complert amb el pla d'obres on es deia que la rehabilitació es faria en tres fases i que en cada fase es separaria la zona d'obres de la zona de treball de Correus mitjançant un envà.
Es veu que aquesta empresa treballa "a saco" i ja va tenir un episodi negre en una obra a Burjassot, al campus universitari on es va produir un accident mortal i inspecció de treball va determinar fins a 9 incompliments en prevenció i coordinació amb l'empresa subcontractada, tot això sense fer cas als delegats de prevenció (igual que a Correus) que ja havien avisat de la mala praxi.
Davant de tot això, CGT vam formular a l'empresa les següents qüestions que ús transcrivim amb les respostes de la Direcció de Correus:
- Aquesta empresa té més obres en execució a Tarragona província?
- No en l'actualitat.
- Perquè fins avui, dos mesos i mig més tard, Correus no ha contestat a les organitzacions sindicals, sent un cas urgent com era?
- (sense resposta)
- Quines mesures es van prendre?
- (La responsable de PRL de la zona III ens ensenya unes fotos de les mesures preses)

https://drive.google.com/file/d/0B_dC91cTRd8GT1pwTEpaak40Qk0/view?usp=sharing
 
- Els sorolls s'han mesurat per prendre mides correctores?
- No s'han mesurat perquè les màquines estan homologades i el soroll que emeten està dins dels paràmetres. (Tots sabem, menys PRL, que una cosa és el soroll del motor de l'aparell i una altra cosa és el soroll que es produeix quan estan tirant parets al teu costat i has de parlar a crits per atendre als clients.)
- Com pensa actuar l'empresa, si en un futur es produeix una situació similar?
- (sense resposta)


A aquestes alçades de l'historia, no ens hem d'enganyar, aquest comitè és un paripé per donar legalitat a una exigència establerta per llei, no hi ha intenció de millorar res ni de vetllar per la salut dels treballadors.
CGT Correus Tarragona, després de sortir de la reunió i vista l'actitud passiva de la Direcció de Zona de Correus, enrocada en el "aquí no ha passat res", valorarem molt seriosament acudir a inspecció de treball i/o jutjats, en el suposat que es repetís aquesta desagradable situació.


No hay comentarios:

/